Healthcheck

Heb je last van vage klachten waar je je vinger niet op kunt leggen? Of heb je last van vermoeidheid, mentale problemen of moeite met afvallen en ben je benieuwd wat de oorzaak hiervan kan zijn? Deze Healthcheck geeft helderheid over de oorzaak en aanpak van jouw klachten. 

 

De oorzaak van klachten

Of het nu gaat om een gevoel van vermoeidheid, stemmingsproblemen of overgewicht… Om te begrijpen wat we aan deze klachten kunnen doen is het belangrijk om eerst te weten wat de onderliggende mechanismen zijn die voor klachten zorgen. Hieronder volg een opsomming van de 6 belangrijkste oorzaken:

1. Een overactief immuunsysteem
Een overactief immuunsysteem zorgt voor problemen met de energieverdeling. Zo ontstaan tal van (vage) fysieke en mentale klachten.

2. Problemen met bloedsuikerregulatie
Als er problemen ontstaan met de regulatie van de bloedsuiker dan wordt het moelijker om energie (ATP) te produceren. Op den duur kunnen we niet meer bij onze vetreserves voor energie.

3. Een overbelast zenuwstelsel
Ons zenuwstelsel hoort te balanceren tussen inspanning én ontspanning. Als deze balans lange tijd verstoord is ontstaan klachten. We kunnen niet meer goed tot rust komen en worden moe en prikkelbaar.

4. Tekort aan voedingsstoffen
Voor al onze lichaamsfuncties zijn nutriënten nodig, zoals gezonde vetten of eiwitten, vitaminen en mineralen. Als we een tekort hebben aan voedingsstoffen moet ons lichaam keuzes maken en kunnen klachten ontstaan.

5. Problemen met de spijsvertering en darmen
Als we onze voeding niet goed verteren ontstaan problemen in de darmen. Het gevolg is een slechte opname van voedingsstoffen, een dysbiose in van onze darmbacteriën en zelfs een hyperpermeabele darmbarriere.

6. Disbalans in hormonen en neurotransmitters
Cortisol, insuline, melatonine, schildklierhormoon, serotonine, dopamine... Disbalansen in hormonen en neurotransmitters zorgen voor tal van klachten.

 

Over de Healthcheck

Om te bepalen in hoeverre bovenstaande oorzaken op jou van toepassing zijn biedt Lifestyle Adventure de Healthcheck aan. Middels een uitgebreide online vragenlijst wordt inzicht gegeven in de bovenstaande 6 systemen die jouw gezondheid bepalen. De uitslag van de check wordt toegelicht in een sessie van 30 minuten.

 

Healthcheck aanvragen