Voel je weer fit en energiek

Vitaliteitscoaching voor mannen en vrouwen die zich weer fit en energiek willen voelen

 

De coaching van Lifestyle Adventure is geschikt voor jou...

Als je moe bent

Een energiek lichaam is het gevolg van de juiste balans in lichaamsprocessen. Er wordt voldoende energie aangemaakt en op de juiste manier over het lichaam verdeeld. Om vermoeidheid aan te pakken dient gekeken te worden naar stressreductie, verbeteren van de stressbestendigheid, tekorten in de voeding en het tot rust brengen van een actief immuunsysteem. Hiermee herstelt de balans en krijgen hersenen en de rest van het lichaam weer toestemming om energie te verbruiken én te herstellen.

Als afvallen niet lukt

Als afvallen niet lukt kan dat heel frustrerend zijn. De oorzaak van overgewicht is veel en vaak eten (m.n. koolhydraten). Door disbalansen in het honger en verzadigingssysteem (de hormonen insuline en leptine) is het bijna onmogelijk om goed te eten. Bij gewichtsproblemen dient gekeken te worden naar stressreductie, tot rust brengen van het immuunsysteem, de voeding met lage glycemische index i.c.m. Intermittend Fasting.

Als je slecht slaapt

Een tekort aan slaap is van grote invloed op hoe je je voelt. De grootste oorzaak van in- en doorslaapproblemen zijn een te lage productie van melatonine (ons slaaphormoon) en een teveel aan cortisol (ons stresshormoon). Om de slaapkwaliteit te verbeteren dient gekeken te worden naar het bioritme, stress (bijvoorbeeld met principes uit de mindfulness of met de ademhaling), de stressbestendigheid, de activiteit van het immuunsysteem en de voeding voor een juiste aanmaak van melatonine.

Als je je lusteloos of somber voelt

Een lusteloos en somber gevoelt maakt dat we niet lekker in ons vel zitten. De oorzaak van stemmingsproblemen ontstaan door een disbalans van neurotransmitters in de hersenen (b.v. serotonine en dopamine). Naast psychische interventies (zoals het beter leren omgaan met negatieve gedachten en emoties) is het ook nuttig om naar het microbioom van de darmen te kijken, anti-nutriënten uit voeding te halen, de stressbestendigheid te verbeteren en meer te doen wat belangrijk voor je is.

Als je je onrustig voelt

De oorzaak van onrust is een verstoord stresssysteem door een optelsom van alle grote én kleine stressoren in ons leven. De onrust maakt vaak dat we op zoek gaan naar nog meer prikkels en afleidingen. Acceptatie en vertrouwen zijn belangrijke onderdelen bij het vinden van  rust. Ook is het belangrijk om de stressbestendigheid te verbeteren en de bloedsuikerspiegel te stabiliseren en heldere doelen en prioriteiten te stellen. Eventueel aangevuld met suppletie van adaptogene kruiden.

Als je darmklachten hebt

De oorzaak van darmklachten liggen vaak in problemen met de spijsvertering waardoor ons voedsel niet goed wordt verteerd. Dit geeft problemen in onze darmen, met als gevolg buikpijn opgeblazen gevoel, obstipatie of vermoeidheid. De darmen zijn de basis van onze gezondheid. Door stressreductie, voedingsaanpassingen en suppletie (met bijvoorbeeld pre- of probiotica) kan de spijsvertering en darmgezondheid verbeteren.

Leefstijl- en vitaliteitscoach in Zeeland

In de coaching brengen we jouw klachten in kaart, krijg je persoonlijk leefstijladvies en bespreken we hoe je patronen kunt doorbreken. Het is mijn taak als coach en therapeut om de oorzaak van jouw klachten te vinden (welke fysiologische processen verstoord zijn geraakt) en gerichte leefstijlinterventies te adviseren om deze processen weer in balans te brengen. 

Frank Stronkhorst, Vitaliteitscoach en Orthomoleculair Therapeut

 

Hieronder zie je mijn coachingsaanbod.

Lifestylecheck

In 30 minuten inzicht in de oorzaken van jouw klachten.

 

Duur: 30 minuten

Prijs: € 15

 

Meer informatie

Programma

Compleet vitaliteitsprogramma om je weer fit en energiek te voelen.

 

Duur: 12-16 weken

Prijs: €450

 

Meer informatie

Sessie

Een losse sessie voor advies over leefstijl en vitaliteit.

 

Duur: 60 minuten

Prijs: €75

 

Meer informatie